Geleceğimi Bugüne Taşıyorum Projesi Nedir?

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuzda uygulamaya koyduğumuz "Geleceğimi Bugüne Taşıyorum Projesi"nin bu eğitim-öğretim yılında da uygulanmasına karar verilmiştir. Bu bağlamda 8. Sınıf öğrencilerimizin dahil olduğu, ŞÖK kurulu kararı ve deneme sınavı sonuçlarına göre sınıflandırdığımız öğrencilerimizin belirlenen liselerde 1 (bir) tam gün boyunca derslere girip uygulama yapmaları sağlanacaktır. 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında okulumuzda yapılan toplantıda öğrencilerimiz okullara göre gruplandırılmış ve uygulamaya gidecekleri okullar belirlenmiştir.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Nedir?

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi Projesi” uygulanan okulumuzda 4. sınıfı bitirecek olan öğrencilerimiz sınava alınırlar. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Genel Yetenek sorularından oluşan sınavda başarılı olan 40 öğrenci yazın yapılacak olan kursa alınır. Kurs sonunda mülakatta da başarılı olan öğrenciler kesin kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Bu sınıflarda öğrenciler haftalık 8 saat Kur’an-ı Kerim dersi alırlar.

5. sınıfın 2. Dönemi hafızlığa başlayan öğrenciler isterlerse 6. sınıfta hafızlıklarını yapıp mayıs ayında yapılacak bir sınavla 7. Sınıfa geçebilirler.

7. sınıfta hafızlığını pekiştiren öğrencimiz liselere geçiş sınavına çok iyi hazırlanarak istediği herhangi bir liseye gidebilir.

Tasarruflu İlaç-Tedavide Kazanç Projesi nedir?

Mehmet Akif Ersoy Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri olarak biz kullanılmış ilaçların israfını engellemek ve tedaviye tekrar kazandırmak amacıyla bir proje hazırladık. Projemiz ilaçların ilgili internet sayfasına kaydını ve kaydı doktorunuzun görerek rahatsızlığına uygun tekrar kullanmanızı önermesine dayanıyor. GÖNÜLLÜ olarak katılacağınız projemizde İLAÇ BİLGİ GİRİŞ FORMU linkini tıklayarak ilaç bilgilerinizi girebilirsiniz. Gerisi doktorunuza uğradığınızda projeye dahil olduğunuzu hatırlatmak... PROJEYE VERDİĞİNİZ DESTEKDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ...

Namazda Yok Yazılma Projesi Nedir?

KTS İl eylem planını göz önünde bulundurularak değerler eğitimi bağlamında okulumuzun müftülük, tüm imam hatip okulları ve STK´lar ile birlikte yürüttüğü "Namazda Yok Yazılma Projesi" 6. yılında il müftülüğümüzce belirlenen merkezi bir camiide devam ediyor.

Cumartesi günleri sabah namazını kılıyor, namaz sonrası ikramlarımızı dağıtıyoruz. Gençlerle velilerle ve hocalarımızla uygun bir mekânda çay içip sohbet ediyoruz. Ayrıca projede bir imam hatip okulumuzu mihmandar olarak belirleyip onların organizesinde Din Kültürü ve Ahklâk Bilgisi öğretmenleri aracılığıyla diğer okulları da davet ediyoruz. Projemizde bize her türlü desteği veren Tokat Belediyemize, İl Müftülüğümüze, STK´lara ve Fatih DEMİR´e tüm imam hatip okulları adına teşekkür ederiz.